Hirdetés

Brutális adatok a Balatonról és a Velencei-tóról, sorra bírságolnak a NAV-osok

Nap Híre portré Nap Híre

Idén is folyamatosan ellenőrzik a vendéglátóhelyeket.

Javában tombol a nyár, rengetegen keresnek felfrissülést hazai tavaink, a Balaton és a Velencei-tó mellett. A nyaralók között szép számmal vannak külföldiek is

Ha valaki a strandon jár, netán fürdés után indul neki a városnak, szinte biztosan megáll egy lángosra vagy főtt kukoricára, esetleg megvacsorázik egy étteremben. Itt jön a képbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amelynek revizorai idén is ellenőrzik a Balaton és a Velencei-tó környékén a vendéglátóhelyeket, a strandokon árusítókat és a szálláshelyeket - írja az MTI.

Kiderült, hogy eddig a vizsgálatok csaknem negyede mutatott ki valamilyen szabálytalanságot.

Az ellenőrzések többségét kitevő nyugta- és számlaadás, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének vizsgálta négyszáznál is több mulasztást tárt fel. Ebből csaknem háromszáz esetben az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos problémát, vagy a nyugtaadás elmulasztását jegyzőkönyvezték, az alkalmazottait 83 vállalkozó nem jelentette be. A jövedéki szabályokat 25 kereskedő sértette meg.

Az ellenőrzések 24 százaléka zárult valamilyen hiányosság megállapításával, az adóhivatal eddig mintegy 10 millió forint mulasztási bírságot szabott ki. A súlyosan mulasztók utólagos adóellenőrzésre is számíthatnak, de annak megkezdéséig még önellenőrizhető a be nem vallott adó - hívta fel a figyelmet a NAV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés