Hirdetés

Őrület, amit a szülők művelnek: ezért választanak fura neveket a gyerekeiknek

Garai Kitti portré Garai Kitti

A szülők most olyan neveket választanak, amelyek 'menőnek' hangzanak a közösségi médiában - állítja a profi babanév-tanácsadó. 

"A kommunikáció és a technológia mostanában hatalmas szerepet játszik az emberek életében" - magyarázta Steph Coffield, hozzátéve, hogy a szülők azt akarják, hogy a gyermekeiknek egyedi identitásuk legyen, és hogy a jövőben majd menő nevük lehessen az Instagramon és a TikTokon. Coffield, aki babanév-tanácsadással foglalkozik, akár 500 dollárt is elkér azért, hogy segítsen a várandós szülőknek kiválasztani a tökéletes nevet a gyermeküknek - írja a New York Post. 

A tanácsadó - akinek egyébként három gyermeke is van - azt állítja, hogy a nem mindennapi babanevek egyre népszerűbbek. 

Példák különleges nevekre, amelyek egyben érdekes közösségimédia-felhasználónevek is lehetnek fiúknak a Ferris, a Keaton és a Townsend - mondta Coffield. A tanácsadó a lányoknak a Birdena, Doretta és Velma neveket javasolja. Egy másik trend 2024-ben az "ie" végződésű nevek. "Szerintem sokkal több Lennie-t fogunk látni, mert az emberek szeretik az "ie" végződéseket fiúknál és lányoknál egyaránt" - érvelt Coffield.

Szintén népszerű a vezetéknevek keresztnévként való használata és a lányoknak adott férfinevek. "Az emberek a Barrett nevet választják a fiúknak" - magyarázta Coffield. "A lányoknál sokkal több férfias nevet látok, már nem csak a Logan és a James, hanem a Denver és a Murphy neveket is."

"Gyakran előfordul, hogy az ember valami hagyomány után akarja elnevezni a fiát - talán egy családi névről van szó, vagy ő a harmadik a generációban" - mondta Coffield. "A lányok esetében hagyományosan kevesebb hangsúlyt fektetünk erre a társadalomban, így végül bármit választhat a szülő" - fogalmazott.  Coffield a nemsemleges nevek szószólója, sőt, 2022-ben könyvet is kiadott "A neveknek nincs nemük" címmel.

A naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy minden évben több száz kérelem érkezik a magyar Nyelvtudományi Kutatóközponthoz is, ugyanis nálunk is egyre népszerűbbek a különleges babanevek. Mint kiderült, a magyaroknak nagyon tetszenek a török nevek a különböző sorozatokból, de szívesen választanak mesékből, rajzfilmekből is. Tavaly például többen kérvényezték a Röneszmé és a Pumba nevet is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés