Hirdetés

Ez vezetett az aszódi tragédiához: az édesanya előre megérezte a nagy bajt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy évvel ezelőtt végzett két tinédzser lányával egy aszódi férfi.

Borzalmas tragédia történt egy évvel ezelőtt: egy 46 éves férfi baltával, álmukban megölte a lányait, majd a vonat elé lépett, ám ő maga túlélte az öngyilkossági kísérletet. A tragédiát megelőzően 14 és 16 éves lányokat napokig keresték a rendőrök, az édesanyjuk is kétségbeesetten kutatott utánuk.

A kettős gyilkosság tárgyalása két hete kezdődött el a bíróságon. A gyilkos férfi a tárgyalóteremben úgy fogalmazott, hogy nem emlékszik semmire: sem a gyilkosságra, sem arra, hogy mi történt utána. A lányok édesanyja azonban minden részletre emlékszik és levélben írta meg az RTL-nek, hogyan jutottak el a tragédiáig.

A levél szerint a házaspár kapcsolata azután kezdett megromlani, hogy a férfi elvesztette az állását. Az elhidegülésük két évvel később már tarthatatlan volt, az édesanya a lányaival 2018-ban elköltözött. A férfi ezt nehezen viselte, egyre ellenségesebb lett, váratlanul az éjszaka közepén is zaklatta a családot. Figyelte és videózta is a volt feleségét. A nő végül szólt a gyámhivatalnak, a bíróságtól pedig távoltartási végzést is kért, eredménytelenül.

Ráadásul a férfi a gyermekeivel is kegyetlenül viselkedett, egyik lányát elvitte fagyizni, ám hat hétig nem engedte vissza édesanyjához. A kisebb gyermeket védelem alá kellett venni apja erőszakos viselkedése miatt.

Az anya a levelében úgy fogalmazott, hogy a gyilkosság előtti hónapokban érezte, hogy a férfi készül valamire, feltűnően szabálykövetővé vált a viselkedése. Arra is felkészült, hogy őt fogja bántani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés