Hirdetés

Őrületes összegért árverezték el Elvis Presley magángépét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Elképesztően magas, 286 ezer dollárért, azaz átszámítva több mint 105 millió forintért árverezték el Elvis Presley Lockheed JetStar magánrepülőgépét.

Az 1962-es évjáratú gép a napokban talált új gazdára, miután több mint 40 évig egy új-mexikói repülőtéren porosodott. Bár 2017-ben már egyszer árverésre bocsátották, de a vevő végül nem szállította el, így újra licitre bocsátották.

A gép egy elhagyott járműveket felkutató és felújító floridai youtuberhez, Jimmy Webbhez kerül, aki februárban szét fogja azt szerelni, majd Új-Mexikóból a floridai Tampa közelében lévő raktárába szállítja át. Webb az életben csak egyszer adódó lehetőségnek nevezve a gép megszerzését - írja a részleteket az Index.

A repülőről az interneten több kép is megtalálható, melyeken jól látható, hogy a négy hajtóműve és a pilótafülkéje is hiányzik, illetve a festése is megfakult. Mindez nem is csoda, hiszen 4 évtizeden keresztül a napon állt. Ugyanakkor a fedélzeti berendezés sértetlen. A vásárló a tervei szerint fel fogja újítani a repülőt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés