Hirdetés

Mindjárt vége az árstopnak, erre a lépésre készülnek az áruházláncok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Augusztus 1-től, tehát holnaptól véget ér az árstop, és a kormány által előzetesen megjelölt 20 termékcsoportra az eddigi 10 helyett legalább 15 százalékos árkedvezményt kell adniuk az erre kötelezett élelmiszer-kereskedelmi cégeknek.

Kiderült, hogy az áruházláncok üzletpolitikáját ez csak minimálisan fogja megváltoztatni. A boltok továbbra is fenntartják a szélesebb akciós kínálatukat és nem szerepel a terveik között, hogy eltérjenek tőle. 

Az Index több áruházláncot megkérdezett, ahol közölték, maradnak az akciók. 

Az Auchan hétről hétre átlagosan 3000 terméket kínál rendkívül kedvező, úgynevezett OkAuchan áron. A kedvezmény mértéke ezeknél a termékeknél esetenként elérheti a 40 százalékot is. Az akciós megoldások azonban többfélék lehetnek – emlékeztettek az üzletláncnál. A kedvezmények így különböző akciókban, gratis ajánlatokban vagy épp a törzsvásárlóknak szóló Bizalomkártya-akciókban és egyéb ajánlatokban jelenhetnek meg.

A Tesco 600 alapvető élelmiszer és háztartási cikk árát tartja tartósan alacsonyan, és folyamatosan ellenőrzi azokat. Május–június hónapokban emellett több mint 2000 elemből álló termékkör árát csökkentették üzleteikben – jelezték az Indexnek a boltlánc képviselői. Hetente több mint 1000, jelentős árkedvezménnyel kapható termék érhető el a „Clubcarddal olcsóbb” program keretében, ezen belül hetente jellemzően 20 közkedvelt termék érhető el bomba áron, melyek közül több termék akár 50 százalékot is meghaladó árengedménnyel vásárolható meg. A hűségkártya-tulajdonosok ráadásul a Clubcarddal gyűjtött pontokat az applikációban azonnal kuponokra válthatják, és azokkal tovább csökkenthetik vásárlásaik végösszegét. Emellett – hívták fel a figyelmet a Tescónál – a nyugdíjas hűségkártya-tulajdonosok keddenként extra 5 százalékos kedvezményt kapnak a teljes vásárlásuk árából.

A SPAR szupermarketekben és az INTERSPAR hipermarketekben hetente közel 1000 akciós ajánlat várja a vásárlókat, a társaság ezt az üzletpolitikáját évek óta fenntartja. A SPAR annak érdekében, hogy vásárlói kisebb vagy nagyobb bevásárlásaikat a legkedvezőbb áron tudják megtervezni, a Hatósági Akciós Élelmiszerkosár Promóció keretein belül hetente újabb és újabb termékek árát csökkenti a SPAR és INTERSPAR áruházakban, emellett a vásárlókat a hetente csökkenő árak mellett az egyéb kedvezmények, akciók, hűség- és kuponajánlatok is segítik abban, hogy minél kevesebbet költsenek. A tartósan alacsony árú termékek (PIROS ÁRAK Promóció) mellett így hetente megújuló akciós termékek is elérhetőek a társaságnál. A MySPAR mobilalkalmazás hetente további kedvezménykuponokkal segíti a vásárlókat, a SuperShop-kártya-birtokosoknak pedig hétvégékre érkeznek további kedvezményes ajánlatok – utóbbi esetében a gyűjtött pontok itt is levásárolhatók. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés