Hirdetés

Gyermekével a karjaiban kiabált segítségért egy budapesti anyuka, lázgörcsöt kapott a kétéves kislánya

Nap Híre portré Nap Híre

A kislány az eszméletét is elvesztette.

Lázgörcsöt kapott és elvesztette az eszméletét egy kétéves kislány a fővárosban. A Készenléti Rendőrség közleménye szerint egy anyuka kiabált segítségért karjaiban a gyermekével a Gát utcában. A járőrök látták, hogy a gyermek eszméletlen. Egyikük kitapintotta a gyermek pulzisát és ellenőrizte, hogy lélegzik-e, közben a kollégája riasztotta a mentőket és azt is ellenőrizték, hogy nincs-e idegen tárgy a légútjában - írja a 24.hu.

Az egyre nehezebben lélegző kislány állapota egy-két perc alatt egyre súlyosabbra fordult, szájából váladék folyt, miközben teste kezdett elernyedni. A járőrök látva, hogy minden perc számít, úgy döntöttek, rendőrautóval viszik be a kórházba.

Megkülönböztető fény- és hangjelzést használva igyekeztek vele és édesanyjával minél előbb a kórházba érni. Rádión értesítették a központot, ahonnan jelezték érkezésüket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek. Így amikor hét perc alatt odaértek, az ügyeletes orvos és a nővérek már várták őket, majd azonnal megkezdték a gyermek ellátását.

A kórház tájékoztatása alapján a kislányt éjszakára benn tartották megfigyelésre. Jelenleg jó, általános állapotban van.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés