Hirdetés

Breaking: úgy tűnik, megvan Jürgen Klopp utódja

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Arne Slot elfogadja a Liverpoolnál a menedzseri állást, miután Jürgen Klopp bejelentette távozását.

"A Feyenoord és a Liverpool tárgyalásokat folytat, várom, hogy mi sül ki ebből, de már döntöttem. (...) Magabiztos vagyok, várom, hogy a klubok megegyezzenek - de igen... a Liverpoolhoz akarok szerződni" - mondta Slot Farbrizio Romano Facebook-bejegyzése szerint.

Az Ajax-szurkolók „az év legjobb hírének” nevezték a Liverpoolnak a Feyenoord edzőjéért, Arne Slotért tett lépését. A bajba jutott Ajaxnak ugyanis ebben a szezonban már annyi, otthon 4-0-ra, idegenben pedig 6-0-ra kapott ki az ősriválisoktól.

A Feyenoord minden téren - taktika, intenzitás, erő, egységesség, intelligencia - olyannyira fölényben volt, hogy az Ajax számára ez rosszabbul is elsülhetett volna. Egyedül a befejezésekben lehetett volna jobb a Feyenoord - írja a Guardian.

Az elmúlt három szezonban mutatott fejlődésük Slot kézjegyét viseli, aki 2021-ben érkezett a klubhoz. Akkor a Feyenoord hasonló helyzetben volt, mint most az Ajax: az ötödik helyen végeztek, nem volt pénzük és megmaradt presztízsük, és az Európa Ligában is lejáratták magukat, kétszer kikaptak az osztrák Wolfsbergertől. A játékosok nem voltak fittek, bizonytalan volt a játékstílus, a csapatkapitányuk és gólkirályuk, Steven Berghuis pedig távozott (az Ajaxhoz). Egyszóval, nem volt igazi remény.

Slot azonban mindent megváltoztatott. Az első szezonjában a Feyenoord eljutott az Európa-konferencia-liga döntőjébe, mielőtt szűk vereséget szenvedett volna a Romától.

Az idei szezont a Feyenoord több ponttal zárhatta, és hacsak nem jönnek sorsfordító eredmények, akkor a PSV mögött a második helyen végeznek, és ismét kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába. Több játékost adnak Hollandiának (Mats Wieffer, Quinten Timber, Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida), mint bármely más klub.

A Guardian szerint Slot képes forradalmat kirobbantani. Sok tekintetben hasonlít Jürgen Kloppra: intelligens, a támadófocira és a magas presszingre épít, didaktikailag erős, képzett asszisztensekkel veszi körül magát, szellemesen bánik a médiával, és égetően ambiciózus. Sőt, a Feyenoordnál megnőtt a hangja az átigazolási politikában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés