Hirdetés

Elszabadult a pokol, nem bírtak magukkal a szurkolók: félbe kellett szakítani Ajax-Feyenoord a mérkőzést

Nap Híre portré Nap Híre

Félbeszakadt az elmúlt idényben harmadik Ajax Amsterdam és a címvédő Feyenoord mérkőzése a holland labdarúgó-bajnokságban, miután a vendégek 3-0-s előnyénél a szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a Johan Cruyff Arénában.

A vasárnapi találkozót kétszer is megszakította a játékvezető, mielőtt idő előtt véget vetett az összecsapásnak. Ezután a dühös amszterdami szurkolók megpróbálták betörni a stadion főbejáratát. A rendőrség tájékoztatása szerint az ultrák feloszlatása érdekében könnygázt vetettek be.

Órákkal ezt követően az Ajax menesztette a májusban kinevezett sportigazgatót, Sven Mislintatot.

"A szélesebb körű támogatás visszaállítására tett számos kísérlet nem hozta meg a kívánt eredményt, ez zaklatottságot okozott a klubon belül és körülötte is, egyúttal csalódást keltő teljesítményhez vezetett" - indokolta a menesztést a megbízott igazgató, Jan van Halst.

Az Eredivisiében eddig végigjátszott négy mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a 36 bajnoki címével csúcstartó amszterdami alakulat két döntetlen és egy vereség mellett, ezzel 14. a 18 csapatos élvonalban.

A holland szövetség (KNVB) hétfőn közölte, hogy az 56. percben félbeszakadt mérkőzés hátralévő részét szerdán kell lejátszani zárt kapuk mögött, ezért a szerdára kiírt Ajax-FC Volendam találkozót elhalasztották. Az amszterdami klub nem ért egyet a döntéssel és jogi lépéseket fontolgat. Erre a KNVB úgy reagált, hogy a bajnokság során biztosítani kell a lehető legtisztességesebb körülményeket, ezért a meccseknek lehetőleg a pályán kell eldőlniük, egy félbeszakadt találkozót pedig a lehető leggyorsabban folytatni kell.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés