Hirdetés

Ilyen még nem volt! Anna hercegnő együtt virraszt a hercegekkel - videó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Eddig csak férfiak vehettek részt a hercegi virrasztásokon, ám Anna hercegnő, II. Erzsébet egyetlen lánygyermeke szakított ezzel a hagyománnyal és három fivérével, II. Károly királlyal, Andrással és Eduárddal együtt virrasztottak hétfőn édesanyjuk koporsója mellett.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, II. Erzsébet királynő múlt csütörtökön, a Balmoral-kastélyban hunyt el, majd a hétvégén a skót fővárosba szállították, ahol tegnap a Szent Egyed-székesegyházban ravatalozták fel, hogy a gyászoló tömeg lerója kegyeletét. A királynő koporsóját ma este fogják repülőgéppel Londonba szállítani, Anna hercegnő kíséretében - írja a Life.

Ezt követően a királynő koporsóját a Buckingham-palotába viszik, szerda délután pedig a Westmister Hallba fogják átszállítani, ahol négy teljes napra felravatalozzák. A ravatal csütörtöktől vasárnapig, a nap 23 órájában látható lesz.

II. Erzsébet búcsúszertartásra szeptember 19-én, hétfőn kerül sor a Westminster-apátságban, ahova a világ vezetőit és más királyi családok tagjait is meghívták. A királynő utolsó útja a windsori kastélyba fog vezetni, ahol az édesapja, VI. György király és a férje, Fülöp herceg mellett fogják örök nyugalomra helyezni.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés