Hirdetés

Hamarosan rengeteg magyar lélegezhet fel - itt a nagy bejelentés

Nap Híre portré Nap Híre

Az elmúlt időszak sokaknak maga lehetett a pokol, ám ha minden igaz, hamarosan búcsút mondhatunk a nehéz napoknak.

A parlagfűre allergiások már július közepe óta szenvednek a tünetektől, akkor kezdődött ugyanis a szezon. Bár a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ augusztus utolsó napjaiban arról tájékoztatott, hogy az érkező lehűlés hatására csökkenhet a pollenkoncentráció, enyhülhetnek az allergiás tünetek, még ezután is nagyon magas volt a parlagfű koncentrációja. 

Most azonban úgy tűnik, tényleg vége: a parlagfű pollenkoncentrációja országos átlagban alacsony szintre csökkent, kifulladóban van a pollenszezon - írta az NNGYK legfrissebb tájékoztatójában.

A hét második felében az enyhébb, szárazabb időszakokban, illetve területeken a szezon folyamán korábban kiszóródott pollenszemek még visszakerülhetnek a levegőbe, melynek hatására a parlagfű pollenkoncentrációja esetenként elérheti a közepes szintet.

A többi lágyszárú allergén, mint az üröm, a csalánfélék, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, az útifű, a kender, valamint a lórom, az ernyősvirágzatúak, a rézgyom és a szerbtövis virágpora szintén országosan alacsony koncentrációban van jelen a levegőben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés