Hirdetés

Nagyon szomorú dolog történt az idős férfival, aki aligátort tartott, hogy leküzdje a depresszióját

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy érzelmi támogatást nyújtó aligátort csínytevők raboltak el, majd egy mocsárba dobták - állítja a gazdája.

A WallyGator néven ismert, meglepően kedves állat közel tíz éve segít Joie Henney-nek enyhíteni depresszióját. Azonban Henney szeretett hüllőjét az amerikai Georgia államban töltött nyaralása során valaki elrabolta, mert úgy gondolta, hogy ez remek tréfa lesz - írja a BBC.

Ezt követően Wallyt a helyi állatvédők begyűjtötték, és egy "távoli helyen", egy mocsárban engedték szabadon - mondta Henney.

Egy Facebook-bejegyzésben Henney azt írta, hogy hidegvérű cimboráját valaki elrabolta, majd egy másik ember udvarába dobta, valószínűleg azért, hogy megijessze a ház tulajdonosát.

Amikor felfedezték, a riadt lakosok kapcsolatba léptek a georgiai természeti erőforrások minisztériumával, amely egy szakembert küldött a helyszínre, aki befogta és szabadon engedte Wallyt egy mocsárban 20 másik aligátorral együtt - mondta Henney.

A pennsylvaniai Henney elmondta, hogy a műveletet elvégző szakember szerint Wally megtalálásának esélye "a nullával egyenlő", de ettől függetlenül azt tervezi, hogy felkutatja a mocsarat társa után.

"Csak imádkozunk a többi jelenlévő aligátorral együtt, hogy Wally jól legyen"

- írta az állat tulajdonosa. WallyGator és Joie Henney először akkor kerültek a címlapokra, amikor a páros nem kapott belépőt, hogy megnézzék a Philadelphia Phillies és a Pittsburgh Pirates mérkőzését a Major League Baseballban 2023 szeptemberében.

Henney úgy véli, hogy Wally az évek során kisegítette őt a mély depressziójából.

"Soha nem találkoztam még olyan aligátorral, amelyik nem harapott volna meg" - mondta Henney a CBS Evening Newsnak 2022-ben. "Ha így babrálsz a fejével [Joe Wally szájába tette a kezét], az ösztönük az, hogy megragadjanak [a fogaikkal] - de ő nem teszi. Belenyúlhatsz és megdörzsölheted a nyelvét, nem hajlandó becsukni a száját, de nem tudjuk, miért" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés