Hirdetés

"Mindent feláldozott, beleértve az életét is" - sosem hallott titkok derülhetnek ki Navalnijról

Nap Híre portré Nap Híre

Hónapokon belül megjelenik a néhai orosz ellenzéki politikus memoárja, amit ő maga írt meg a halála előtt.

Alekszej Navalnij a bebörtönzése és a halála előtt írta meg a memoárját, ami idén októberben a könyvesboltok polcaira kerülhet. A könyvet kiadó Vintage kiemelte, hogy "a politikai aktivista a teljes memoárt maga írta". Hozzátették, Navalnij még 2020-ban kezdett el dolgozni a könyvén, amikor a mérgezése után lábadozott.

A könyvben szó lesz a fiatalkoráról, az aktivizmusáról, a házasságáról és a családjáról is, emellett az oroszországi helyzetről is bőven lesz miről olvasni. 

"Soha nem látott börtönbeli levelezést is tartalmaz majd a kötet"

- közölte a Vintage kiadó. Navalnij a műben elmeséli "politikai pályafutását, az életére és a hozzá legközelebb álló emberek életére irányuló számos merényletet, valamint azt a könyörtelen kampányt, amelyet ő és csapata folytatott az egyre diktatórikusabbá váló putyini rendszer ellen" - írja az ATV.

"Ez a könyv nemcsak Alekszej Navalnij életéről tanúskodik, hanem a diktatúra elleni harc iránti rendíthetetlen elkötelezettségéről is - egy olyan harcról, amelyért mindent feláldozott, beleértve az életét is" - ezt pedig már Navalnij özvegye, Julija mondta, aki kiemelte azt is, hogy a férje történetének megosztásával tisztelegni fognak az emléke előtt, és "másokat is arra ösztönöz majd, hogy kiálljanak a helyes dolgokért, és soha ne veszítsék szem elől az igazán fontos értékeket".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés