Hirdetés

Egy olyan élőlény jelent meg a Földön, amire nem voltunk felkészülve

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Nemrég hivatalosan is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe egy óriási áfonya, amely 20,4 grammot nyom.

A gyümölcsöt november 13-án szedték le, és néhány hete megerősítették, hogy ez az áfonyaszem megdöntötte a legnehezebb áfonya rekordját - közölte a Guinness World Records szóvivője a CNN-nel.

A rekordot jelentő bogyó átmérője 39,31 milliméter volt, ami nagyjából akkora, mint egy asztaliteniszlabda. Az ausztráliai Új-Dél-Walesben, Corindiben termesztették a Costa Group áfonyatermesztő cég munkatársai.

Az Eterna fajtából származó gyümölcs, amely Brad Hocking vezető kertész szerint nagy méretéről, ropogós állagáról és hosszú eltarthatóságáról ismert - olvasható a vállalat által kiadott közleményben.

Fotó: Costa Group

"Az Eterna fajta áfonya igazán nagyszerű ízű és egyenletesen nagy gyümölcsökkel rendelkezik. Amikor ezt a fajtát szedtük, valószínűleg még körülbelül 20 hasonló méretű bogyó volt [a növényen]"

- mondta Hocking a közleményben.

A legnehezebb áfonya korábbi rekordját egy 16,20 grammos bogyó tartotta, amelyet Nyugat-Ausztráliában termesztettek 2020-ban - közölte a Costa, amely új, különböző körülmények között termeszthető áfonyafajtákat fejleszt.

"Ez tényleg egy csodálatos gyümölcs" - jelentette ki Hocking a közleményben. "Bár a gyümölcs nagy, a minőség és az íz tekintetében abszolút nincs kompromisszum, ahogy az egy prémium fajtájú áfonya kifejlesztésekor elvárható".

A Guinness-rekordok között olyan más figyelemre méltó gyümölcsök is szerepelnek, mint a 289 grammos eper, amelyet Chahi Ariel izraeli gazda termesztett, és amely 2022 februárjában a világ legnehezebb eperje rekordot érdemelte ki.

2019 augusztusában pedig egy monstre grapefruit két rekordot is megdöntött, és a világ legnehezebb és legnagyobb grapefruitja lett a kerülete alapján.

A több mint 3 kilogrammos és 73 centiméter átmérőjű gyümölcs körülbelül akkora volt, mint egy szabályos kosárlabda, és annyit nyomott, mint egy csecsemő vagy egy csivava.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés