Hirdetés

Ledobta a bombát az Adidas, visszatérnek a boltok polcaira a botrányhős Kanye West cipői

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Azonban a rappernek nincs oka az örömre, mivel a sportmárka célja a cipők eladásával az, hogy mielőbb megszabaduljanak a raktárakban maradt készlettől.

Az Adidas bejelentette, hogy terveik szerint áron alul, beszerzési áron próbálnak megválni attól a több ezer Yeezy tornacipőtől, amelyek még készleten maradtak, miután megszüntették a partneri kapcsolatukat a botrányhős rapperrel.

Mint ismert, a cég még 2022-ben szakította meg a partneri kapcsolatát a ma már Ye néven ismert rapperrel és divattervezővel, miután a közösségi oldalain botrányos antiszemita megjegyzéseket tett.

West botrányos viselkedése ellenére a Yeezy tornacipők iránti kereslet máig nem csökkent, ugyanis a viszonteladói piacon továbbra is rendkívül népszerűek.

A német sportruházati óriás pénzügyeire tavaly komoly hatással volt a Yeezy-üzlet megszüntetése, ugyanis 2022-ben még több mint 1 milliárd euró bevételt termeltek, ez 2023-ra azonban 750 millió euróra esett vissza. Emiatt az Adidas azt tervezi, hogy a még raktárakban maradt Yeezy-termékeket beszerzési áron eladják 2024-ben, amit közleményben tudattak - írja a BBC. Annak ellenére, hogy a vállalat tavaly eladta a Yeezy-készletének egy jelentős részét, a partnerségből származó nettó árbevétel mintegy 450 millió euróval alacsonyabb volt, mint 2022-ben.

Bjørn Gulden, a vállalat vezérigazgatója kiemelte, hogy a Yeezy márkával való szakítás miatt mintegy 1,2 milliárd euró értékű eladatlan tornacipő maradt a cégnél.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés