Hirdetés

Horror a levegőben: 30 utas megsérült, miután erős turbulenciába keveredett a repülőgépük

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy erős turbulencia által sújtott járat kényszerleszállást hajtott végre Brazíliában. Az Air Europa Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépe Madridból Montevideóba tartott, amikor a levegőben turbulenciába keveredett. A légitársaság közölte, hogy 30 utas sérült meg az incidensben. 

Az uruguayi fővárosba tartó, UX045-ös járatot az északkelet-brazíliai Natal repülőterére irányították át - közölte a spanyol társaság az X-en, hozzátéve, hogy a sérüléseket szenvedett utasokat itt látják el. 

Az Air Europa szóvivője szerint a gép 325 utassal a fedélzetén az Atlanti-óceán felett turbulenciába került, épp akkor, amikor már majdnem elérte a brazil partokat. A gép rendben leszállt, és mentőautók egész flottája fogadta. A repülőtér tisztviselői szerint néhány utasnak orvosi segítségre volt szüksége, és őket a legközelebbi kórházba szállították - írja a BBC

Egy helyi orvoscsoport a brazil médiának elmondta, hogy legalább 30 különböző nemzetiségű utast láttak el, és közülük 10-et kórházba szállítottak. A betegek beütötték a fejüket a turbulencia során, volt, aki koponyatörést szenvedett, míg másoknak az arcukat érte sérülés. 

Az eset hetekkel azután történt, hogy a Singapore Airlines egyik járata súlyos turbulenciába keveredett Mianmar felett, ami miatt több tucatnyi utas megsérült, egy brit férfi pedig meghalt. A súlyos turbulenciák ritkák, de a közelmúltban készült tanulmányok szerint az éghajlatváltozás növelheti a kockázatot. Korábban a Naphire.hu is írt arról, hogy mennyire veszélyes a turbulencia

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés