Hirdetés

Durva döntés: betiltják a túl gyors és a túl lassú zenét

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az oroszországi Csecsenföldön a hatóságok bejelentették, hogy betiltják a túl gyorsnak vagy lassúnak ítélt zenét.

Musa Dadajev kulturális miniszter egy pénteki ülésen jelentette be a döntést, amely szerint minden zenei, vokális és koreográfiai kompozíciót 80 és 116 ütés/perc (BPM) közötti tempóra korlátoznak - jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség, írja a CNN. 

"Bejelentem Ramzan Ahmatovics Kadyiov csecsen köztársasági vezetővel egyeztetett végleges döntést, miszerint ezentúl minden zenei, énekes és koreográfiai műnek meg kell felelnie a percenkénti 80 és 116 ütés közötti tempónak" - közölte Dadajev. 

Kadirov utasítása értelmében a régió mostantól biztosítja, hogy a csecsen zenei és táncos alkotások igazodjanak a "csecsen mentalitáshoz és zenei ritmushoz", azzal a céllal, hogy "a csecsen nép kulturális örökségét eljuttassa a néphez és gyermekeink jövőjéhez" - tette hozzá Dadajev. A tilalom azt jelenti, hogy számos zenei stílus, például a pop és a techno betiltásra kerül.

Csecsenföld az Észak-Kaukázusban fekszik. Ez egy szinte teljesen muszlim köztársaság, amely Oroszország és Grúzia határvidékének egy részét is magában foglalja. Kadirov 2007, apja meggyilkolása óta a köztársaság vezetője, és hivatalát arra használta fel, hogy elnyomja az ellenvélemény minden formáját. 

2017 elején az ENSZ emberi jogi szakértői felszólították a hatóságokat, hogy vizsgálják ki azokat az állításokat, amelyek szerint meleg férfiakat vesznek célba és tartanak fogva, a helyi média pedig arról számolt be, hogy egyeseket szexuális beállítottságuk miatt meggyilkoltak. A LMBT-ellenes üldözés újabb hulláma 2019 januárjában jelentkezett, amikor aktivisták szerint több tucat férfit és nőt vettek őrizetbe, és legalább ketten meghaltak az őrizetben. Válaszul Kadirov azt mondta, hogy köztársaságában nincsenek melegek, és ha mégis lennének, akkor azokat el kellene vinni a régióból.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés