Hirdetés

Zelenszkij kimondta: Ukrajna vereséget fog szenvedni Amerika nélkül

Nap Híre portré Nap Híre

Ukrajna vereséget fog szenvedni, ha az amerikai kongresszus nem szavazza meg a Kijevnek szánt 60 milliárd dolláros katonai támogatást - jelentette ki vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

"Világosan meg kell mondani a kongresszusnak: ha nem segít Ukrajnának, akkor Ukrajna el fogja veszíteni a háborút" - mondta az ukrán államfő a kijevi vezetést támogató külföldi zenészekkel, színészekkel, tudósokkal, illetve üzletemberekkel folytatott online beszélgetésben. A videót az ukrán elnök Telegram-oldalán tették közzé - írja az MTI. 

Zelenszkij korábban arról beszélt, hogy az ukrán hadsereg kénytelen lesz visszavonulni, amennyiben Washington nem biztosítja Kijev számára a szükséges támogatást.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója közölte, hogy kritikus jelentőségű az ukrán vezetés szempontjából a segélyek halogatása, mivel nem tudják ellensúlyozni az amerikai támogatást. Mint fogalmazott, a kongresszusban folyó viták ártanak Washington nemzetközi megítélésének és demoralizálólag hatnak a partnereire is.

Oroszország előrenyomult

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, az orosz védelmi minisztérium a múlt héten bejelentette, hogy az orosz hadsereg kedvezőbb állásokat foglalt el Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén, eközben pedig visszavert 23 ukrán ellenrohamot. Szombaton Putyin ismét kiadta a kegyetlen parancsot és az orosz hadsereg brutális dróntámadást indított az ukrajnai Harkivban. A támadásban legkevesebb hat ember meghalt és tízen megsérültek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés