Hirdetés

Budapest több pontján is akadozhat a vízellátás, most kiderült, miért

Nap Híre portré Nap Híre

A Fővárosi Vízművek által végzett éves tavaszi tisztítási munkálatok időszakos vízellátási zavarokat okozhatnak az észak-pesti kerületekben április első felében.

A Fővárosi Vízművek április 4. és 12. között végzi az észak-pesti főnyomóvezetékek 32 kilométernyi szakaszának öblítését a IV., XIII., XIV., XV. és XVI. Kerületben. A társaság közleménye szerint az ivóvízellátás biztonságának fenntartása és a nyári, megnövekedett vízfogyasztásra való felkészülés érdekében tartják meg az éves tisztítási munkálatokat.

A munkálatok idején az érintett kerületek lakói időszakos nyomáscsökkenésre, zavaros vízre, illetve a magasabb épületek felső emeletein vízhiányra számíthatnak. A műveletek során a szakemberek először minden vezetéket leválasztanak a főnyomóvezetékről, megakadályozva ezzel a zavaros víz átjutását a csőhálózat más részeire, ezt követően pedig nagyobb áramlási sebességet idéznek elő az adott vezetékben, felszaggatva a cső falán képződött lerakódásokat.

„Amikor egy ürítőn már tiszta az elfolyó víz, lezárják azt, majd láncszerűen megnyitják a következő ürítőket is”, olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés