Hirdetés

Volodimir Zelenszkij nagy bejelentést tett, Putyinnak van oka a félelemre

Nap Híre portré Nap Híre

Az orosz erők rakétával támadták pénteken napközben a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja város egyik kerületét - közölte Jurij Malasko megyei kormányzó a Telegramon.

A tisztségviselő hozzátette, hogy a pusztítás mértékét és az áldozatok számát egyelőre nem tudják pontosan. Anatolij Kurtyev, a városi tanács titkára arról tájékoztatott, hogy három többszintes lakóépület ablakai kitörtek a robbanástól, és két iskola kisebb károkat szenvedett.

A kormányzó korábban közölte, hogy péntekre virradóan az orosz erők két irányított légibombával támadták a régióbeli Komisuvaha települést, aminek következtében egy helyi oktatási intézmény megsemmisült, a lökéshullám és a törmelékek pedig megrongálták a közeli lakóépületeket. Személyi sérülésről azonban nem érkezett jelentés.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál helyi kormányzói hivatalok beszámolóiból készített pénteki összefoglalójában azt emelte ki, hogy az elmúlt napban az orosz erők kilenc ukrajnai régiót támadtak, csak a déli Herszon megyére 207 lövedéket lőttek ki. Olkeszandt Prokugyin Herszon megyei kormányzó később közölte, hogy egy 17 éves lány megsérült az egyik támadásban. Donyeck megyében egy helyi lakos vesztette életét az orosz ágyúzások következtében, és kettő megsérült - közölte a helyi kormányzói hivatal.

Andrij Kanasevics, a Harkiv megyei kupjanszki járás katonai közigazgatásának vezetője egy rédióinterjúban elmondta, hogy péntek reggelig mintegy 480 embert - köztük 130 gyermeket - evakuáltak a térségből. Hozzátette, hogy a hatóságok kiürítési útvonalakat alakítanak ki Kupjanszk orosz megszállásának esetére. Vannak, akik önállóan, saját járművükkel menekülnének, egyesek a közeli településekre, mások távolabbra a megyén belül. Az orosz hadsereg által megtámadott Szinykivka faluban azonban vannak olyanok, akik nem hajlandók elhagyni a lakhelyüket.

Ez a település gyakorlatilag a frontvonalon található. Ott közelharcok folynak. Ennek ellenére úgy tudjuk, Szinykivkában körülbelül hat civil maradt, akik semmi szín alatt nem hajlandók elmenni

- mondta a tisztségviselő. Kiemelte, hogy a kupjanszki járás összes településén kialakították a menekülési útvonalakat arra az esetre, ha az orosz erők megközelítenék Kupjanszkot, esetleg el is foglalnák.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon közölte, hogy az Ukrajna partnereivel megkötött megállapodások végrehajtása folyamatban van, hamarosan érkeznek az országba újabb nehézfegyverek, tüzérségi és légvédelmi rendszerek az országba - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés