Hirdetés

"Már holnap kivezethetik az ársapkákat, tankoljon aki tud" - emiatt a hazug sms miatt vannak brutális sorok a benzinkutakon

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A hírek szerint elindultak olyan folyamatok, aminek a vége az lehet, hogy januártól esetleg megszűnhet a benzinárstop a kutakon. Valaki azonban egészen felháborító dolgot tett, már most decemberben.

Az RTL Híradója találta meg az egyik okot arra, hogy miért alakulhattak ki sorok a benzinkutaknál a hétvégén több városban is. Valaki pénteken egy olyan körsmst indított útjára, amely azt állította, hogy már másnap kivezethetik az ársapkát - hangzott el.

A találgatás egyébként nem alaptalan. November utolsó napjaiban ugyanis összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs, hogy az üzemanyag-ellátás gondjairól tárgyaljanak. Az onnan kiszivárgó információk alapján szerintük „a brüsszeli szankciók” okolhatók a helyzetért.

Ez azonban az alapfelállást nem befolyásolja. Sokszor és sok kúton előfordul, hogy vagy nincs árstopos termék, vagy egészen minimális mennyiséget lehet belőle tankolni, de még a piaci áras üzemanyagokból sem tölthet annyit egy autós, amennyit szeretne. Találkoztunk olyan, frekventált helyen lévő fővárosi kúttal, amelyik szombaton már ki sem nyitott.

A kisebb töltőállomásokon úgy tűnik, hogy a jövő héten sem lesz rózsás a helyzet. A Mol ugyanis tegnap bejelentette, hogy továbbra sem szállít üzemanyagot nekik, zsinórban a harmadik héten.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés