Hirdetés

Óriási bejelentéssel sokkol a YouTube, ez mindent megváltoztat

Nap Híre portré Nap Híre

Hamarosan olyan lesz a videónézés, mint a Tiktok vagy az Instagram pörgetése.

A YouTube hamarosan elérhetővé fog tenni egy olyan gombot, aminek segítségével céltalanul lehet válogatni a videók között, mintha éppen a Tiktokot pörgetné az ember. Az új gomb neve "play something", azaz játssz valamit. A tesztelés már folyamatban van a beszámolók szerint.

Az új gombot a hírek szerint a YouTube mobilalkalmazásán tesztelik és egy a megnyomása után a felhasználót egy véletlenszerűen kiválasztott videóhoz irányítja. Az biztos, hogy az androidos felületen már megjelent a bizonyos gomb egyes felhasználóknál, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy az iPhone-os YouTube-appokon is lesz-e hasonló teszt.

A felszólítás a tartalom között jelenik meg, amikor a kezdőlapon görgetünk a feedben. Az Andorid Police kiemelte, hogy a gomb csak a YouTube Shorts-ra irányítja a felhasználókat, ám a The Verge magazin egyik munkatársa szerint a funkció teljesen véletlenszerű és teljes hosszúságú videókat mutatott neki - adta hírül a 444.hu.

Az viszont nem derült ki, hogy az alkalmazás figyelembe veszi-e az előzési előzményeket, amikor kiválasztja a véletlenszerűen lejátszott videókat. És azt sem lehet még tudni, hogy a Google milyen széles körben terjeszti majd ki ezt a funkciót, ugyanis a techóriás még semmit nem közölt az újításról és a tesztről sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés