Hirdetés

Itt a vége VV Fanni ügyének: megszületett az ítélet

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Évek óta húzódott a hat évvel ezelőtt eltűnt Novozánszki Fanni ügye, most azonban a bíróság kimondta a végső szót. A vádlott rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet.

2017-ben a 24 éves lány a lakásán találkozott B. Lászlóval, aki a vád szerint azzal a céllal érkezett oda, hogy pénzhez jusson. Fanni utoljára a társasház mélygarázsa kamerájának felvételén volt látható ájultan, a feltételezett gyilkosa karjaiban. A vádlott bérelt kocsijában a DNS-t és Fanni vérét is megtalálta a rendőrség, ám B. László mindvégig állította: ő valóban elvitte az ájult lányt, de nem ölte meg, hanem átadta egy ismertlen személynek. 

B. László a korábbi vallomásában egészen hajmeresztő dolgokról beszélt: például arról, hogy nem tartja kizártnak, hogy a rendőrség, politikai megrendelésre nem vizsgált meg az ügy szempontjából fontos kérdéseket. Ilyen például, hogy a BMW-s férfiak, akiknek állítólag átadta az eszméletlen Fannit, merre haladtak tovább, miután elváltak tőle a Rákos-pataknál. A valóságban azonban a rendőrség három lehetséges útvonalat is alaposan megvizsgált. 

B. László szónoklata végén akkor azt kérte a Fővárosi Ítélőtáblától: ha mindenképpen szükséges őt elítélni, legfeljebb 4-5 évet adjanak neki, hiszen még a cellatársai szerint is ártatlan - idézi a Blikk.

A bíróság azonban nem bánt vele kesztyűs kézzel: B.-t első fokon 25 évre ítélték. Akkor a vádlott enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett. B. László most, másodfokon végül 20 évet kapott.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés