Hirdetés

Most érkezett: súlyos vonatbaleset történt Magyarországon

Nap Híre portré Nap Híre

Tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban, a balesetben többen megsérültek - közölte honlapján a Mávinform.

A tájékoztatás szerint a tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak - írja az MTI. 

A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek, őket a mentők ellátják.

A helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Brassó felől a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk - olvasható a Mávinform honlapján.

A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

Kedden Argentínában is borzalmas vonatbaleset történt: kisiklott a turistákat szállító La Trochita vonat egy hegyi útvonalon. Az információk szerint a baleset következtében legalább 53 utas megsérült. Több embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés