Hirdetés

Egyre veszélyesebb az autózás, riadót fújtak a magyar rendőrök

Nap Híre portré Nap Híre

Beköszöntött az igazi őszi idő, ilyenkor számos veszélyes szituáció alakulhat ki közlekedés közben. A magyar rendőrök riadót fújtak, ugyanis ilyenkor fel kell készíteni a megváltozott időjárásra az autókat, és több körülményre is figyelniük kell az autósoknak. 

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrség összegyűjtötte, mire kell figyelniük ebben az időszakban az autósoknak. Egyrészt fel kell készíteniük a megváltozott időjárásra a járműveiket. Mint írják, célszerű ellenőriztetni az akkumulátort, a gumiabroncsokat, a világító berendezéseket és a fékeket. A nyári ablakmosó folyadékot télire kell cserélni, és lassan be kell készíteni az autóba a jégoldó spray-t, jégkaparót és a páramentesítőt, ugyanis nemcsak a hőmérséklet változik, hanem egyre több, különböző formában érkező csapadékra is számítanunk kell - írja az Infostart

Az időjárás jelentette körülményekre is fel kell készülniük a sofőröknek, ugyanis veszélyt jelent ilyenkor a közlekedőkre a fákról lehulló nedves levéltömeg, melytől az úttest csúszóssá válhat. Hasonló a mezőgazdasági gépek által felhordott sár hatása is. Ilyenkor csökken a gumiabroncs tapadása és megnő a féktávolság. A rendőrség figyelmeztet arra is, hogy a nedves, esős időben soha ne úgy közlekedjünk, ahogy nyáron megszoktuk, és mindig tartsunk nagyobb követési távolságot, sebességünket csökkentve. 

Kiemelték, hogy ne csak sötétben, hanem már korlátozott látási viszonyok mellett is láthatósági mellényben közlekedjenek az úttesten a gyalogosok és kerékpárosok. "Alattomos őszi időjárási specialitás a köd. Ködös időben a baleseteket leginkább a világító berendezések használatával tudjuk megelőzni" – olvasható az összeállításban, mely felhívja a figyelmet arra is, hogy a sofőrök őrizzék meg a türelmüket akkor is, ha a köd miatt csak lépésben lehet közlekedni.

A rendőrök ezek mellett figyelmeztetnek még a biztonsági övek és a gyermekbiztonsági rendszerek használatára is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés