Hirdetés

Kegyelmet kapnak a legkegyetlenebb gyilkosok is Putyintól, ha vállalják a harcot az ukrán fronton

Nap Híre portré Nap Híre

Már több gyilkos kiszabadult a börtönből, és nem is kell visszamenniük.

Egy friss intézkedés miatt kegyelmet kapott Putyintól egy orosz elítélt, aki részegen halálra verte a barátnőjét, levágta a fejét, majd a testrészeit különböző helyekre rejtette el. Azonban a férfi most kegyelmet kapott, mivel vállalta, hogy részt vesz a "különleges katonai műveletben", azaz az orosz állami hadseregben harcol Ukrajnában.

Ez pedig azt jelenti, hogy már nem csak a Wagner-csoport toboroz foglyokat Ukrajna megszállására.

Vjacseszlav Szamojlovnak hívják a gyilkost, és tavaly tavasszal ítélték 9 év és 7 hónap börtönbüntetésre a barátnője megöléséért, és részben beismerő vallomást tett. Elfogása után a szigorú arhangelszki börtönben helyezték el, de idén augusztusban már nem szerepelt a fogvatartottak adatbázisában. Majd a férfi anyja megerősítette, hogy a fia az ítélet után 3 hónapot harcolt az ukrán fronton, ahol megsérült, felépülése után viszont nem tér vissza a börtönbe - írja a 444.hu.

Egy putyini rendelet miatt nagyon úgy tűnik, hogy minden elítélt kegyelmet kap, ha bevonul a hadseregbe. Az Ügyvédi Szövetség képviselője az intézkedést azzal magyarázta, hogy

azok, akik a börtönből mennek a frontra, a börtönszabályzat miatt sem helyezhetők már vissza oda. A különleges hadműveletben résztvevő foglyok pedig automatikusan kegyelmet kapnak Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, amit nehéz lenne megtámadni.

Tudni lehet egy másik orosz férfiról is, aki órákon át kínozta, majd 56 késszúrással megölte és megfojtotta a barátnőjét, de 17 éves börtönbüntetés helyett szintén a frontra küldték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés