Hirdetés

Annyira gyűlölte Vitray Tamást kommunista besúgó kollégája, hogy több alkalommal jelentett róla

Nap Híre portré Nap Híre

Vitray Tamás utazhatott nyugatra is, jó kocsikkal járt, s ezt nehezen viselte kollégája.

Ma már nem keresi egymás társaságát Vitray Tamás és Vitár Róbert. A hazai sporttelevíziózás két nagyágyúi egykor barátok voltak, ám Mező Gábor nemrég megjelent könyvéből kiderült, hogy ma ez már nincs így.

A Tárnoki László néven az állambiztonságnak sportolókról és kollégáiról is jelentéseket készítő 89 éves Vitárnak csíphette a szemét, hogy a rutinos riporter sokat utazik és nyugati autókra is volt pénze - írja a Blikk.

Vitray Tamás már az 1960-as években külföldről tudósított, pedig abban az időszakban csak a legkiváltságosabbak léphettek az országhatáron túlra, pláne nyugati irányba. Ő azonban Londonba is eljutott, ami fájdalmas pont volt Vitár számára, aki eleinte nem kapott ilyen kiváltságokat.

Így végül részletes beszámolókat készített arról, hová és kikkel utazott Vitray, ahogy arról is, a tévés őt is invitálta az Anglia-világválogatott mérkőzésre a brit fővárosba. A "Tárnoki" néven jelentő Vitár márpedig nagyon szeretett volna Londonba eljutni, ezt pedig nem is bízta a véletlenre.

"Szinte biztosra veszem, hogy vele együtt történő ott tartózkodásom során több mindent lehetne megtudnom"

- idézi a könyv Vitár jelentését 1963-ból. Kitért arra is, hogy nemcsak ki szeretett volna jutni, hanem pénzt is akart ehhez. Beszámolt arról is, hogy kollégája egy 49-es vagy 50-es Volkswagent vett ismerősén keresztül, később pedig egy ajándék kocsiról is jelentett.

"Nem szeretnék nyilatkozni sem a múltról, sem személyekről, sem a televíziós pályafutásomról. Közeledem a kilencvenedik évemhez, harmincnyolc évig voltam a televízióban, de én magam mögött hagytam már mindezt"

- jelentette ki a lapnak Vitár. A múltat pedig Vitray Tamás sem szeretné bolygatni, így a bulvárlap kérésére mindössze annyit mondott, hogy nem szeretne semmilyen kellemetlenséget okozni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés