Hirdetés

Viharszörny közelít: több hullámban tarolja le az országot az ítéletidő

Nap Híre portré Nap Híre

Többfelé, és akár több hullámban várható zápor, zivatar, délután délnyugaton heves zivatar is lehet.

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken délnyugat felől vastagabb felhősáv érkezik, amely szakadozik, gomolyosodik, és emellett is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, általában több órára kisüt a nap. 

Többfelé, és akár több hullámban várható zápor, zivatar, délután délnyugaton heves zivatar is lehet. A délies szél megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű, nyugatról kelet, délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Az egész országra kiadták a riasztást, ez nagyon durva lesz

Péntekre virradóan délnyugat felől egy csapadékzóna érkezik. Előterében illetve a csapadékzónába ágyazva ismételten zivatarokra kell számítani, környezetükben (kiemelten a Dunától keletre és az Észak-Dunántúlon) viharos széllökés (60-80+ km/h), jégeső (1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (15-25 mm) is előfordulhat. 

Átmeneti szünetet követően a késő délutáni óráktól egy hidegfronthoz kapcsolódóan újabb hullámban érkezhetnek zivatarok, köztük heves zivatarok is, utóbbiakhoz viharos széllökés (70-90+ km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (>25-30 mm) is társulhat. Zivatarokra, intenzívebb zivatarokra - fokozatosan északkelet felé haladva - a késő esti órákban is számítani kell.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés