Hirdetés

Igazi szörnyeteg robog felénk: brutális időnk lesz, kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Már délelőtt ideér az ítéletidő: felhőszakadással, brutális széllel és jégesővel jön.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett fátyolfelhők lesznek az égen és erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Utóbbiból késő délelőttől egyre több helyen, nagyobb számban a Budapest-Szeged vonaltól keletre pattannak ki záporok, zivatarok. Emellett helyenként a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön is előfordulhatnak csapadékgócok - áll a HungaroMet előrejelzésében.

A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés kísérheti. Zivataroktól függetlenül legfeljebb időszakos szélélénkülés fordulhat elő. A hőmérséklet délután 24 és 29, késő este 15, 21 fok között valószínű

Három vármegye kivételével mindenhol riasztás van érvényben

A veszélyjelzésben azt írták: csütörtökön a késő délelőtti, déli óráktól nagyobb számban a Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre, majd délutántól már nyugat, délnyugat felől kisebb számban másutt is zivatarok kialakulására lehet számítani. 

A zivatarokat elsősorban intenzív csapadék (10-30 mm, kiemelten északkeleten lokálisan felhőszakadás > 30 mm), erős, viharos széllökés (~50-70 km/h), esetleg apró szemű jég (< 2 cm) kísérheti.

Megjegyezték: A zivatartevékenység várhatóan az éjféli órákra lassan, fokozatosan lecseng.

A naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy milyen időre számíthatunk ezen a héten: az előrejelzések szerint a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső. A csúcshőmérséklet továbbra is 23-29 Celsius-fok között várható, a hét végén délkeleten 31 fok is lehet

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés