Hirdetés

Félmillió ember maradt áram nélkül, brutális vihar pusztított a Krímen

Nap Híre portré Nap Híre

Csaknem félmillió ember áramellátását szakította meg hétfőre virradóra a vihar a Krím félszigeten.

Oleg Krjucskov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetőjének tanácsadója közölte, hogy a vihar miatt - amelyben a széllökések sebessége elérte az óránkénti 140 kilométert - a félsziget 498 ezer lakosa maradt áramellátás nélkül. A félszigeten négy ember megsérült, egyet pedig eltűntnek nyilvánítottak.

Az ítéletidő miatt Szevasztopolban a szociális szféra alkalmazottjai számára, a Krímben pedig általános munkaszüneti napot hirdettek hétfőre.

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója a Telegram csatornáján arról számolt be, hogy a kikötővárosban több tucat fa kidőlt, három épület homlokzata és 17 jármű megrongálódott, három ember sérüléseket szenvedett. A félszigeten több utat lezártak.

A Kercsi-szoros keleti partján, Tamany kikötőjében a vihar leszakított horgonyáról és Anapa közelében zátonyra sodort egy belize-i zászló alatt közlekedő szárazáruszállító hajót. A Blue Shark fedélzetén 21 fős, szíriai, indiai és egyiptomi állampolgárságú legénység tartózkodik.

Moszkva három repülőterén 15 repülőjárat késését és további négy törlését jelentették be hétfő reggel a hóesés és jeges eső miatt miatt.

Mint azt a naphire.hu is megírta, olyan hóvihar csapott le a hétvégén Romániában, hogy teljesen megbénult a közlekedés. A kiadós havazás és viharos szél miatt lezárták a tengeri kikötőket, a júniusban felavatott brailai új Duna-hidat, a fővárost a Fekete-tenger partjával összekötő A2-es és a Konstancát elkerülő A4-es autópályát. Arról is beszámoltunk, hogy Ukrajnát is elérte az ítéletidő és a havazás fennakadásokat okozott a fekete-tengeri partvidék nagy részén vasárnap. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés