Hirdetés

Szélsebesen robog felénk a vihar: ezekben a vármegyékben fog lecsapni

Nap Híre portré Nap Híre

Nem sokáig örülhettünk a kellemes időnek, ma ismét lecsap a vihar: a zivatarok környezetében brutális szél lehet, és jégeső is jöhet.

Kedden közepesen vagy erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Zápor, esetleg zivatar északkeleten, kisebb eséllyel délnyugaton valószínű, míg az ország déli területein inkább az eső lesz a jellemző - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között valószínű, az Alföld délkeleti részein lesz a legmelegebb.

KKiadták a riasztást keddre

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, kedden elsősorban a keleti, északkeleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket átmeneti viharos széllökés, kisméretű jég és intenzív csapadékhullás kísérhet. Másodsorban, jóval kisebb eséllyel délnyugaton az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar, arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20-30 mm mennyiségű csapadék is összejöhet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés