Hirdetés

Már látni mikor ér ide a kegyetlen idő - élvezze ki a napsütést

Garai Kitti portré Garai Kitti

Élvezze ki mindenki a jó időt szombaton, mert vasárnap és hétfőn visszatér a vihar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton csodaszép időnk lesz. Mint írták, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában sok napsütéssel, de időszakosan jobban összeállhatnak a gomolyfelhők. Viszont aminek végre örülhetünk, hogy csapadék nem lesz. 

A délies szelet az Alpokaljánál élénk lökések kísérhetik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű.

Már kiadták a figyelmeztetést vasárnapra, jön a vihar

Hivatkozás másolása

Az előrejelzésben azt írják, vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, de napközben a Dunántúl fölé nyugatról vastagabb felhősáv is érkezhet

A keleti határ közelében kialakulhat egy-egy zápor, zivatar, ezek megszűnnek. A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan eső, zápor, helyenként zivatar. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon. A hajnali 1, 9 fokról 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Hétfőn szinte az egész országban lecsap a vihar

Hivatkozás másolása

Hétfőn átmeneti felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több csapadékzóna vonulhat nyugatról kelet felé, vagyis többfelé számítani lehet esőre, záporra, helyenként zivatarra. A déli, délkeleti, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk, időnként erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 3, 10, délután általában 15 és 22 fok között alakul, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés