Hirdetés

Rendkívüli figyelmeztetés: Itt fog a legdurvábban lecsapni a vihar, hatalmas károkat okozhat

Nap Híre portré Nap Híre

A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak szerda éjjel, a fő károkozó jelenségek leginkább északnyugaton és az Alpokalján várhatók - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szerdán ideér az ítéletidő, mely napközben főleg keleten okoz gondokat. Közben északnyugat felől érkezik a hidegfront, késő délutántól, estétől újabb hullámban kipattannak zivatarok, heves zivatarok. Ekkor először északnyugatot, nyugatot érik el, majd estétől, késő estétől már zivatarrendszerré szerveződve kiterjedtebben - főként az ország északi felében - heves kísérőjelenségeket okoznak, és fokozatosan a keleti országrészre is átterjednek.

Azt is megírtuk, néhol akár 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás kísérheti majd a viharokat. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy a piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak. Mint írták, szerda éjjel főként az ország északi megyéiben, elsősorban a Dunántúl északnyugati-északi felében van reális esély a piros riasztás kiadására.  Kisebb eséllyel a Dunakanyar tágabb térsége is érintett lehet, de a fő károkozó jelenségek leginkább északnyugaton és az Alpokalján várhatók.

A tájékoztatás szerint csütörtökön ismét nagy területen, kiterjedten várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A nap első felében főleg az ország északkeleti felében, majd a késő délutáni óráktól kiemelten a déli országrészben várhatók további zivatarok, amelyek ott rendszerbe is szerveződhetnek. Károkozó események is nagyobb területen várhatók - közölte az MTI. 

Közölték, csütörtökön szintén az éjszaka során várhatók a legveszélyesebb események, estétől már kiadhatják a piros riasztást, amely elsősorban az ország déli felében több megyét is érinthet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés