Hirdetés

Brutális vihar csap le ma ránk: jégesővel, felhőszakadással és durva széllel érkezik

Nap Híre portré Nap Híre

Ma egész biztosan nem ússzuk meg szárazon: az egész országra kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok.

Főleg a keleti, északkeleti területeken zártabb is maradhat a felhőzet, amely nyugat felé haladva szakadozik, gomolyosodik. Szűrt napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzésében.

Többfelé várható eső, zápor, zivatar, de lesznek olyan körzetek, amik szárazon maradnak. A keleti, délkeleti szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul.

Zivatarveszély miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

Kora estétől dél, délnyugat felől egyre nagyobb számban számíthatunk zivatarok kialakulására. A legerősebb cellákat intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt 15-30 mm, lokálisan ettől több is eshet), kis méretű jég és szélerősödés kísérheti.

Kedden többfelé, több alkalommal képződhetnek zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet (15-30 mm, helyenként több is lezúdulhat), de kis méretű jég és szélerősödés is előfordulhat környezetükben. 11 vármegyére adtak ki figyelmeztetést felhőszakadás miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés