Hirdetés

Döbbenetes felvétel: Akciófilmbe illő autósüldözés volt Budapesten

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A rendőrök egy 18 éves szír férfit vettek őrizetbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy vasárnap hajnalban egy gyorshajtót szúrtak ki, miközben a Budára áthaladó járműforgalmat ellenőrizték. Mint írták, hajnali 3 óra körül a Petőfi hídon akarták igazoltatni az Audi sofőrjét, ám amikor meglátta a rendőröket gyorsítani kezdett.

 A járőrök a szolgálati autóba szálltak, majd megkülönböztető jelzéssel a menekülő Audi után indultak. Miután értesítették a többi rendőri egységet, a száguldozó sofőrt két perccel később, a gépkocsizó és motoros járőrök megállították a Fehérvári úton.

Miután a sofőr megállt, még utolsó trükként azzal próbálkozott, hogy megpróbált hátramászni, hogy menekültnek tettesse magát, ám nem tudta átverni a rendőröket. Az egyenruhások átvizsgálták a járművet, és az utastérben két, míg a csomagtartóban további egy török állampolgárt találtak, akik jogellenesen léptek be az ország területére.

A három utastól fejenként 5 ezer eurós fuvardíjat kért a 18 éves szír állampolgárságú férfi, hogy illegálisan Németországba juttassa őket.

A sofőrt embercsempészés bűntett gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását - írják a police.hu oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés