Hirdetés

Hajszálon múlt csak a tragédia: tömeges vérengzésre készült az iskolájában egy diák

Nap Híre portré Nap Híre

Hatalmas szerencse, hogy nem viccelte el a dolgot az az amerikai iskola, amelyiknek a személyzete úgy vélte, fegyver lehet az egyik diáknál. Nem tévedtek: letartóztattak egy 15 éves new plymouth-i diákot, miután a nyomozás során kiderült, hogy fegyver volt nála. 

A Payette megyei seriff hivatalának tájékoztatása szerint a nyomozás még szeptember 19-én indult. A seriffhivatal, az oregoni állami rendőrség, az FBI és a Payette megyei ügyész működött együtt. Az egyesült erők végül sikerrel vették az akadályt, ugyanis vádat emeltek a fiú ellen. 

Az iskola személyzete hívta fel a figyelmet arra, hogy a diáknál lehetséges, hogy fegyver van. A hatóságok megbizonyosodtak arról, hogy a fiú használni tervezte a fegyvert az iskola területén. A 15 éves diákot a terrorizmusról szóló törvény megsértésével, súlyos testi sértéssel, erőszakos testi sértés kísérletével, szexuálisan kizsákmányoló anyagok birtoklásával és erőszakkal való fenyegetéssel vádolták meg a kiskorú fiút.

A szülők és diákok jelezték aggodalmukat a hatóságok felé, akik a panaszokat meghallgatták és minden erővel azon vannak, hogy ne forduljon elő hasonló eset. A seriffhivatal elkötelezett az iskoláik, diákjaik és tanáraik biztonságának garantálása mellett. Biztosak abban, hogy ez egy különleges eset volt, és ennek megfelelően különleges figyelmet szentelnek az ügynek. A diák október 15-én, kedden jelent meg a bíróságon.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés