Hirdetés

Autósüldözés Pest vármegyében: 200 km/órával menekült a rendőrök elől egy ámokfutó

Nap Híre portré Nap Híre

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el egy sofőrrel szemben, aki kedden autójával rendőri felszólítás ellenére sem állt meg, sőt, több alkalommal nekiütközött a rendőrség szolgálati kocsijának a forgalmas úton.

A tájékoztatás szerint a reggeli órákban a szolgálatban lévő rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, amelynek során hang- és fényjelzésekkel próbáltak megállítani egy férfit, aki – mindezeket figyelmen kívül hagyva – esetenként 200 km/óra sebességgel száguldott tovább az autójával. Amikor a férfi a reggeli forgalom miatt lassításra kényszerült, a rendőrautó az ő kocsija elé került. Közben megérkezett a rendőri erősítés, így már két szolgálati gépjárművel próbálták megállítani az ámokfutót.

A rendőrök elől menekülő férfi a rendőrautó előzése közben nekiütközött a szolgálati autónak, ami lesodródott a leállósávba. Ezután a férfi a másik rendőrautóval került egyvonalba, amelynek nekikormányozta az autóját. A rendőr, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett, így az üldözött sofőr a kocsijával a beton sávelválasztónak hajtott, amelynek következtében az autója bal első kereke kiszakadt, ezért a férfi a járművét a leállósáv felé kormányozta - írja az MTI.

A leállósávban az egyik rendőrautó a féri autója mellett megállt, majd egy rendőr – a szolgálati fegyverét elővéve – felszólította a száguldozót, hogy szálljon ki a kocsijából. Mivel az ennek nem tett eleget, így kihúzták az autójából. A gyanúsított, aki ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy megdöglenek. Ezt követően az illetőt megbilincselték, majd előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Kiderült, a férfi járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt vezette az autóját. Az ügyészség a férfit őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettek miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés