Hirdetés

Óriási a baj, veszélyes baktériummal fertőzött tápszereket hívtak vissza

 portré

A baktérium akár halálos kimenetelű fertőzést is okozhat, ezért nagyon fontos, hogy senki se adjon az érintett tápszerekből a kisbabájának.

Visszahívtak két Nagy-Britanniában forgalmazott babatápszert attól tartva, hogy veszélyes baktériummal fertőződhettek meg - írja az Origo. A portál beszámolója szerint a Reckitt megtette az elővigyázatossági lépést, és visszahívta a Nutramigen LGG 1. és 2. szakaszú Hypoallergén Formula porait.

A veszélyes baktérium a Cronobacter sakazakii, amely a két hónaposnál fiatalabb csecsemőknél, valamint azoknál okozhat megbetegedést, akik koraszülöttek, legyengült az immunrendszerük vagy kis testtömeggel születtek. Bár ezek a fertőzések ritkák, de nem árt óvatosnak lenni, ugyanis akár halálos kimenetelűek is lehetnek. 

A baktérium által okozott tünetek közé tartozik a láz és a hasmenés, súlyos esetekben  pedig szepszishez vagy agyhártyagyulladáshoz vezethet a csecsemőknél.  Emellett a tünetek közé tartozik az ingerlékenység, a hőmérséklet-változások, a sárgaság és a rendellenes légzés és mozgás. 

A portál megjegyezte, hogy a Reckitt korábban már visszahívott 145 ezer adag tápszert ugyanezen baktérium jelenléte miatt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés