Hirdetés

Vérfagyasztó videót mutatott Izrael: brutális kegyetlenséggel gyilkolta a civileket a Hamász

Nap Híre portré Nap Híre

Az izraeli hadsereg olyan fényképeket és videókat mutatott be külföldi újságíróknak hétfőn, amelyek bemutatják, hogy a Hamász iszlamista terrorszervezet milyen kíméletlenséggel ölt meg több száz civilt és milyen akadálytalanul tudtak mozogni október 7-én indított támadásukban Izrael déli részén. Az MTI azt írja: a megrázó felvételeken az izraeliek több civil holttestet is bemutatnak. 

"Ez nem egyszerűen egy Izrael ellen indított háború, ez az emberiesség elleni háború" - jelentette ki Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője a tájékoztatón, hozzátéve, hogy a Hamász a Gázai övezet polgári lakosságát pajzsként használja azzal a céllal, hogy a közvéleményt a maga oldalára állítsa.

Az izraeli hadsereg által bemutatott új felvételek közül néhányat maguk a Hamász harcosai rögzítettek és tettek közzé a közösségi médiában, másokat menekülő izraeli civilek vagy a helyszínre érkező mentők rögzítettek.

A felvételeken az is látható, hogy a Hamász fegyveresei milyen könnyedén, gyakorlatilag akadálytalanul mozogtak Izrael területén.

Testkamerák felvételein látszik, amint palesztin fegyveresek behatoltak egy katonai bázisra, ahol több katonát is agyonlőttek, illetve motorkerékpáros támadók autókból rángattak ki embereket, és elvették a mobiltelefonjukat. Felvételek készültek arról is, ahogyan a Hamász harcosai teherautókra tuszkolnak és erőszakkal elhurcolnak túszokat. Az izraeli hadsereg közlése szerint legalább 199 civil túszt tartanak fogva a Gázai övezetben.

 "A Hamász akciójának léptéke és összehangoltsága megdöbbentett minket. Megerősített jelenlétünk volt a gázai határnál, de ez nem egyszerűen terrortámadás volt. Ez egy magas szintű művelet volt, ezért jártak ekkora sikerrel" - mondta Hagari.

A tájékoztatón kiderült, hogy a Hamász harcosai felkészültek voltak, néhányan közülük az izraeli hadsereg egyenruháját viselték, mások rendőrnek öltöztek, és rádión kommunikáltak egymással. Hagari elmondása szerint az izraeli hatóságok őrizetbe vettek néhány támadót, őket kihallgatják.

Már a tizenegyedik napja dúl a háború Izrael és a Hamász terrorszervezet között. Ahogy arról beszámoltunk, a Hamász október 7-én brutális terrortámadást követett el, amikor a terroristák áttörték a megerősített határt a Gázai övezetből, és borzalmas mészárlást rendeztek a Gázához közeli izraeli településeken. A terroristák szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egyidőben. 

Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata van, és hogy a túszul ejtett izraeliek hozzátartozói kétségbeesve keresik szeretteiket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés