Hirdetés

Friss hírek érkeztek a kórházban ápolt királyról, hamarosan hazatérhet

Nap Híre portré Nap Híre

Kiengedték a kórházból a norvég királyt vasárnap Malajziában. V. Harald repülőgéppel hazaindult azt követően, hogy fertőzés miatt kezelésben részesült, és ideiglenes pacemakert kapott.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a 87 éves uralkodó Langkawi üdülőszigetén tett magánútja során került kórházba.

A repülőgép, a SAS skandináv légitársaság járata, amelyet átalakítottak betegszállításra, malajziai idő szerint 13:05-kor (magyar idő szerint 6 óra 5 perckor) szállt fel Langkawi repülőteréről.

Sonja királyné, aki az uralkodóval együtt utazik, Norvégiába való visszatérése után szintén kórházba kerül kivizsgálásra - számolt be egy közleményben a királyi ház.

"A király két hétig betegszabadságon lesz" - írták. A trónörökös (Haakon koronaherceg) lesz ez idő alatt a régens, és átveszi a király alkotmányos feladatait - írja az MTI.

A trónörökös már korábban is ellátott ilyen feladatot apja távollétében.

Szombaton a királyi ház beszámolt arról, hogy a király néhány napon belül hazarepülhet. Közölték azt is, hogy a kormány felkérte a norvég hadsereget, hogy segítsen a hazautazásában.

Harald király, aki 1991 óta Norvégia államfője, Európa legidősebb élő uralkodója. Az elmúlt években többször került kórházba fertőzésekkel, és szívműtéten is átesett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés