Hirdetés

Hihetetlen, mit üzent Orbán Viktor a tüntető tanároknak és diákoknak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A miniszterelnök az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén beszélt a témáról.

Ahogy arról múlt héten a Nap Híre is beszámolt, a pedagógusok tervezett státusztörvénye ellen tüntettek szerdán a Karmelita kolostor előtt, főként fiatalok. A rendőrség felszólította a helyszínen a demonstrálókat, hogy lépjenek egyet hátra a rendőrsorfaltól, mert sértük a gyülekezési törvényt. Beszámolók szerint többen csuklyában, arcmaszkban támadtak a rendőrökre, majd rájuk döntötték a lemezkerítéseket is. A hatóság többször felszólítás után könnygázt alkalmazott, amivel sikerült megfékezni a támadókat.

Az üggyel kapcsolatban Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke feltette hétfőn az Országgyűlésben a kérdést a miniszterelnöknek, elítéli-e, hogy a rendőrök ártatlan fiatalokat vernek.

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott, a Momentum megszegte a képviselői esküt, amikor arra bujtogatja az embereket, hogy ne tartsanak be törvényeket. Mint mondta, "tüntetni lehet, de rongálni és rendőröket dobálni nem". Majd a kormányfő arra kérte a szülőket, a tanárokat és Gelencsér Ferencet is, hogy kizárólag törvényes keretek között adjanak hangot tiltakozásuknak - írja az ATV.

Lapunk azt is megírta, hogy vasárnap anyáknak szerveztek tüntetést, szintén a Karmelita kolostor elé, miután mélységesen felháborította őket, hogy gyermekeiket gumibottal, könygázzal és fogvatartással "bünteti a hatalom", és kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen. "Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bántják a gyerekeinket". Az eseményről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés