Hirdetés

Ma ismét tüntetnek a Karmelita kolostornál: erre kérték a férfiakat

Garai Kitti portré Garai Kitti

Vasárnap délután öt órától az anyáknak szerveznek tüntetést a Karmelista kolostor elé. A szervezők furcsa kérést intéztek a férfiak felé.

A Magyar Anyák és a Tanítanék Mozgalom, valamint több más civil szervezet együttesen szervez ma tüntetést a Karmelita kolostorhoz. A közösségi oldalon közzétett felhívásban azt írták: "Mélységesen felháborít minket, hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bántják a gyerekeinket.” Az Index cikke szerint a tüntetők fehér ruhában fognak felvonulni. 

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

"Ebben az országban gyakorlatilag minden, aminek köze van a nők és a gyerekek jóllétéhez, romokban van – nem jó ebben az országban nőnek lenni, nem jó itt gyermeket nevelni, és nem jó itt felnőni sem!” – áll a felhívásban. 

A szervezők furcsa kérést intéztek a férfiak felé: csak a távolból figyeljék a demonstrációt, s csak akkor avatkozzanak közbe, ha erre külön kérik őket. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés