Hirdetés

Ledobta a bombát a kormány, ekkor térhet vissza benzinárstop

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szakértők szerint az üzemanyagárstop újbóli bevezetése szörnyű következményekkel járhat hazánkban.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, szerdán újabb kormányülést tartottak, amiről Orbán Viktor a közösségi oldalán számolt be, ma pedig Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartott Kormányinfót, ahol fontos dolgokat jelentettek be.

Többek között azt jelentette be az Orbán-kormány, hogy döntöttek a rendkívüli nyugdíjemelésről. Gulyás Gergely kiemelte, mivel a nyugdíjas infláció várhatóan 18,5 százalék lesz, a korábbi 15 százalékos emelést kiegészítik 3,5 százalékkal. Egy átlagos, 210 ezres nyugdíj esetén 6,5 ezer forintos havi emelést kapnak a nyugdíjasok. Mivel ezt visszamenőleg is megkapják, egy átlagos nyugdíjas 78300 forintot kap kézhez pluszban novemberben.

Az ATV azonban arról is beszámolt, hogy a kormányinfón megkérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztert arról is, hogy milyen benzinár mellett jöhet vissza a benzinárstop Magyarországra.

A benzin hatósági ára egy alapvetően rossz eszköz, de van, hogy még nagyobb rosszat lehet elhárítani vele

- válaszolta a hírportál kérdésére Gulyás Gergely, aki szerint az Orbán-kormánynak az az álláspontja, hogy a szomszédos országokhoz képest ne legyen drágább a benzin idehaza. Hozzátette, az embereknek a gazdaság teherbíróképességére tekintettel kell lenni, ugyanakkor arra nem válaszolt, hogy mi lehet az a benzinár-szint, aminél a kormány ismét az árstop mellett dönthet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés