Hirdetés

Durva részletek: valójában ezért esett egymásnak Magyar Péter és Hadházy Ákos

Nap Híre portré Nap Híre

Hadházy szerint Magyar „fideszes” tempóban csinál ellenséget azokból, akik kritikát fogalmaznak meg, Magyar szerint Hadházy hazudik. De pontosan min veszett össze a két ikonikus ellenzéki politikus?

Magyar Péter kétségkívül karakteres szereplője a magyar politikának. Hol Orbán Viktornak szólt be, hol Karácsony Gergelyt próbálja sarokba szorítani, de összeakaszkodott már Sulyok Tamás államfővel és a honvédelmi miniszterrel is. Most úgy tűnik, Hadházy Ákos független, azelőtt momentumos, még korábban LMP-s, azt megelőzően fideszes politikuson a sor. De min veszett össze – lehet, hogy életre-halálra – Magyar Péter és Hadházy Ákos?

Hadházy a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződéseit firtatta

Hivatkozás másolása

A Magyar Péter vezette Diákhitel Központ által kötött szerződések kapcsán Hadházy Ákos független képviselő által felvetett aggályok lényege, hogy több tízmillió forint értékű megbízásokat kaptak olyan cégek, amelyek feltételezhetően egy szűk ismeretségi körhöz kapcsolódnak. Hadházy szerint ezek a szerződések több esetben túlárazottnak tűnnek, és a teljesítési határidők rendkívül rövidek voltak – derül ki a Blikk összefoglalójából.

A képviselő sérelmezi, hogy a Diákhitel Központ több olyan vállalattal kötött megállapodást, mint a Troia Media Kft., a Think & Tank Management Kft., az AC Humán Kft., valamint a First Voice Kft., amelyek jelentős összegeket kaptak tanulmányok, kutatások, illetve kompetenciamodellek elkészítéséért. A szóban forgó cégek közül többhöz (így a Troia Media Kft-hez és a Think & Tank Management Kft-hez) köze volt Trentin Balázs Lajosnak, aki a Blikk cikke szerint ma a TISZA Párt Pest megyei szervezésében aktív.

A Blikk szerint a DHK 2021. december elsején kötött szerződést a Troia Media Kft.-vel, 13,34 millió forintért. A Központ a Think & Tank Management Kft.-vel is szerződést kötött. Utóbbi megbízás 14,7 millió forintról szólt, munkát rekordgyorsasággal, 2020. december 14. és 31. között kellett elvégezni.

A Blikk szerint a szerződések jellemzően az év végén köttettek, rövid határidőkkel, amely arra utalhat, hogy a Zrt. pénzmaradványainak gyors elköltése lehetett a cél. Hadházy Ákos szerint ezek a szerződések arra engednek következtetni, hogy a szerződő cégek a megbízások megszerzése után nem sokkal megszűntek vagy átalakultak, ami tovább erősíti a gyanút a megbízások tisztaságával kapcsolatban.

Magyar visszautasította a vádakat, Hadházy szerint komoly kérdéseket vet fel, ami történik

Hivatkozás másolása

Magyar Péter visszautasította a vádakat, és azt állította, hogy Hadházy csak sejtetéseket tesz, konkrét bizonyítékok nélkül. Hadházy erre válaszul kijelentette, hogy kész feljelentést tenni, amennyiben Magyar nem ad kielégítő választ a felvetett kérdésekre.

Hadházy hétfőn arról írt: Továbbra is szeretne találkozni Magyar Péterrel, akár magán, akár nyilvános beszélgetés keretében, hogy választ kapjon a kérdéseire; szerinte fideszes tempó ellenségnek bélyegezni azt, aki kritikát fogalmaz meg – „ha viszont egy új ellenzéki vezető jelölt már a kezdetekkor hasonlóan reagál a neki nem tetsző véleményekre, az nagyon komoly kérdéseket vet fel”; az ellenzéki egység a képviselő szerint nem lesz stabil, ha izomból nyom le mindenkit Magyar Péter, aki nem ért egyet vele, mert előbb-utóbb „szövetségesekre is lesz szüksége, nemcsak rajongókra”.

Magyar Péter: Hadházy hazudik és hamarosan a köztévében láthatjuk viszont

Hivatkozás másolása

Magyar Péter kőkemény választ adott Hadházynak: „Ez természetesen hazugság képviselő úr. Múlt hét pénteken odalépett hozzám, kezet fogtunk. Semmilyen időpont egyeztetésről nem beszélt. Kár a hangulatot kelteni. Többször is találkoztam önnel, minden kérdésére válaszoltam. Úgy tűnik, hiába. Remélem örömmel tölti el a rogáni propagandába jött hirtelen népszerűsége. Hamarosan talán odáig is eljut, mint Gyurcsány Ferenc, aki a Fidesz szerint most már a magyar politikai élet álló csillaga. És ahogy a propaganda fogalmaz, Magyar Péternél még ő is jobb. Képviselő úr, ha így halad tovább, akár még állandó meghívottja lehet a köztévének is, mint Toroczkai (konteó) László.”

 

 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés