Hirdetés

Űrszemét szakította át egy férfi otthonát, kis híján tragédia lett a vége

Nap Híre portré Nap Híre

A tetőt és két emeletet is átütött az az űrszemét, ami egy floridai férfi otthonába csapódott be. Az eset következtében szerencsére senmi sem sérült meg, bár a szemét majdnem eltalálta a férfi fiát. 

Egy floridai férfi kártérítést követel, miután a Nemzetközi Űrállomásról származó törmelék a házára zuhant, és majdnem eltalálta a fiát. Alejandro Otero beszámolója szerint egy űrszemétdarab átütötte a tetőszerkezetét valamint két emeletet is, ráadásul majdnem a fiát is eltalálta – írja a Liner

A törmelék feltehetően egy raklapról származott, amelyeken használt akkumulátorokat tároltak, és amit a Nemzetközi Űrállomásróló egy rutinszerű ártalmatlanítási művelet során dobtak ki. 

„A tárgy átütötte a tetőt, és két emeleten is áthatolt, alig kerülte el a fiamat”, mondta Otero, aki képeket is megosztott a sérült tetőcserepekről, a házon keletkezett lyukról és a sérült padlóról.

„Megrémültem, ugyanis nem sejtettem, hogy valami ilyen erővel fog a házamra zuhanni, és ekkora kárt okoz. Szerencsére senki sem sérült meg”, tette még hozzá. Míg az akkumulátorok a NASA tulajdonában voltak, a raklapot a Japán Űrkutatási Ügynökség gyártotta, mindez pedig Michelle Hanlon, a Mississippi Egyetem Légi és Űrjogi Központjának igazgatója szerint megnehezítheti Otero kártérítési igényét az amerikai ügynökségtől, véleménye szerint ugyanis Oterónak a japán hatóságoktól kellene kártérítést követelnie.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés