Hirdetés

Elszabadult a pokol a szomszédban, a magyar határon is nagy a baj

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából vasárnap.

Az ukrán-magyar határszakaszon 4573-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5494-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 37 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Ahogy arról a naphire.hu beszámolt, hogy az orosz hadsereg teljes ellenőrzése alá vonta Avdijivka várost a Donyec-medencében. Arról is írtunk, orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott. Az orosz védelmi minisztérium csütörtökön azt is bejelentette, hogy a donyecki régióban lévő Pobjeda települést is elfoglalták. Ukrajna most nagyon nagy bajban van, ugyanis jelentős fegyverhiánnyal küzdenek. Írtunk arról is, hogy Zelenszkij bejelentette, új ellentámadásra készül Ukrajna az oroszok ellen.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés