Hirdetés

Szörnyű hír jött Ukrajnából, akinek kedves az élete, menekül

 portré

Az ukrán-magyar határszakaszon 5999-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 827-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 280 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől vonattal 63 ember - köztük 36 gyermek - érkezett Budapestre. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - írták.

Ahogy azt korábban a Naphíre megírta, szombaton az ukrán-magyar határszakaszon 4887-en léptek be Magyarországra, a román határszakaszon pedig 18 440-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Egy nappal korábban vonattal 71 ember, közülük 22 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés