Hirdetés

Joe Biden megint össze-vissza beszélt, most Gázát keverte össze Ukrajnával

Nap Híre portré Nap Híre

A Fehér Háznak később tisztáznia kellett, hogy az elnők valójában a Gázai övezetre gondolt, amikor Ukrajnáról beszélt.

Joe Biden amerikai elnök pénteken többször is összekeverte a Gázai övezetet Ukrajnával, amikor bejelentette, hogy az USA segélyszállítmányokat juttat a háború sújtotta palesztin területre - adta hírül az Index.

A lap kiemelte, hogy Biden egy nappal azután erősítette meg, hogy humanitárius segélyt juttatnak Gázába, hogy a Hamász terrorszervezet által vezetett egészségügyi minisztérium közölte, a háború tavaly októberi kezdete óta 30 ezer palesztin vesztette életét.

"Az elkövetkező napokban csatlakozunk jordániai barátainkhoz és másokhoz, akik további élelmiszereket és ellátmányt szállítanak repülőgépeken"

- fogalmazott a 81 éves elnök, és hozzátette, hogy az Amerikai Egyesült Államok más utakat is igyekszik majd megnyitni, beleértve egy esetleges tengeri folyosót.

Azonban tévedésből kétszer is Ukrajnát megsegítő repülőgépekről beszélt, így később a Fehér Ház tisztázta, hogy Joe Biden valójában Gázára utalt.

Egyébként nem ez az első eset, hogy az elnök összekever dolgokat, bár általában a nevekre nem szokott emlékezni. Legutóbb például Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegyének a nevét nem sikerült elsőre eltalálnia.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés