Hirdetés

Ma eldőlhet Ukrajna sorsa, Orbán Viktor is felszólal

Nap Híre portré Nap Híre

Az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslatot tárgyalja szerdán az Országgyűlés, amely elfogadhat több mint húsz előterjesztést is.

A parlamenti honlapon olvasható napirend szerint az ülés 9 órakor kezdődik az Ukrajnával kapcsolatos indítvány tárgyalásával.

Annak értelmében az Országgyűlés megállapítaná, hogy Ukrajna uniós csatlakozásához az előfeltételek nem teljesültek. Az uniós tagállamoknak mindenekelőtt stratégiai vitát kell folytatniuk arról, hogy milyen viszonyra törekszik az Európai Unió Ukrajnával, és egy esetleges ukrán tagság milyen hatással lenne az Európai Unió költségvetésére, kohéziós és agrárpolitikájára - érvelnek az előterjesztők - írja az MTI. 

Az Országgyűlés döntést hoz több mint húsz előterjesztésről, köztük a gyermek után járó pótszabadság biztosításának feltételeiről, a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól szóló törvényjavaslatokról, továbbá arról az indítványról, amely alapján január 1-jétől létrejön a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium.

Orbán Viktor is felszólal

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Orbán Viktor az Ukrajnáról szóló határozati javaslat parlamenti vitájában fejti ki álláspontját az ukrán EU-csatlakozási tárgyalások megkezdése ügyében. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés