Hirdetés

Sokkoló bejelentést tett sokak kedvenc videósa, súlyos rákbetegséggel diagnosztizálták

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az amerikai streamer Tyler "Ninja" Blevins felfedte, hogy melanómát diagnosztizáltak nála, ami a bőrrák egy formája.

A 32 éves Fortnite-játékos - akinek 19 millió követője van a Twitch-en - az X (korábban Twitter) profilján közölte, hogy a lábáról eltávolított anyajegyről kiderült, hogy rákos. 

Ninja elmondta, hogy egy második sötét foltot is megvizsgáltak a lábán, és bár "sokkolta", de "hálás a reményért", hogy a rákot korán megtalálták - írja a BBC.

A játékos a sokkoló diagnózis után másokat is arra buzdított, hogy járjanak rendszeresen szűrővizsgálatokra.

Ninja a Twitch megkerülhetetlen sztárjává vált azóta, hogy 2020-ban visszatért a streaming oldalra, miután egy rövid ideig a Microsoft rivális platformján, a Mixeren dolgozott - amelyet még abban az évben júniusban bezártak.

A Fortnite-ban akkora a népszerűsége, hogy a játékosok fizethetnek azért, hogy a karakterük úgy nézzen ki, mint ő.

A streaming egyik legfelismerhetőbb neveként való státusza azt is eredményezte, hogy olyan mainstream műsorokban is feltűnt, mint például az amerikai Álarcos énekesben.

Az X-en közzétett posztjában Ninja elárulta, hogy a rákról akkor szerzett tudomást, amikor felkereste a bőrgyógyászát, aki évente ellenőrzi az anyajegyeit.

"Volt egy anyajegy a lábfejemen, amit az óvatosság kedvéért el akartak távolítani" - emelte ki. "Melanomaként jött vissza [az eredmény], de optomisták, hogy még a korai stádiumban elkaptuk".

A melanoma a bőrrák egy olyan formája, amely átterjedhet a test más részeire is, és jellemzően a nap ultraibolya fénye okozza. Fontos az óvatosság, ezért minden embernek szükséges, hogy a napon naptejet használjanak és azzal védjék magukat.

A melanoma kialakulása nagyobb kockázatának azok vannak kitéve, akiknek világos a bőrük, sok az anyajegyük, és a családjukban előfordult már bőrrák.

A fő kezelés a műtét, de ha a rák már elterjedt, kemoterápiára is sor kerülhet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés