Hirdetés

Medve támadott meg egy francia turistát Olaszországban, mentőhelikopterrel vitték kórházba

Nap Híre portré Nap Híre

Erdőben sétáló francia turistát támadott meg egy medve kedden reggel Olaszország északi részén, Trentino megyében - számoltak be róla a helyi hatóságok.

A 43 éves francia férfi Naroncolo település környékén túrázott, amikor a medve rátámadt. A férfit, akinek kar- és lábsérülései nem életveszélyesek, helikopterrel szállították a trentói Santa Chiara kórházba - írták a közleményben.

A helyszínen az erdészet munkatársai próbálják megtalálni a támadó medvét.

Trentino megyében 2021-ben mintegy száz medve élt az olasz mezőgazdasági minisztérium adatai szerint. A tartományba 1996 és 2004 között megvalósult medve-újratelepítési terv alapján 50 példányt akartak betelepíteni, de a populáció azóta megduplázódott.

Tavaly áprilisban egy 26 éves olasz kocogót ölt meg egy medve Trentinóban. Korábban ilyen halálos medvetámadásra nem volt példa. A futóra támadt nőstény medvét a történtek után elválasztották bocsaitól, és ketrecbe zárták - írja az Infostart.

Állatvédők ismételt felszólításai nyomán az olasz hatóságok idén májusban jelentették be, hogy a Gaia néven is ismert, JJ4 jelölésű nőstény barnamedvét egy németországi medveotthonban helyezik el.

Egy, a helyi hatóságok által márciusban elfogadott, de még a megyei közgyűlés jóváhagyásra váró jogszabály idén és jövőre 8-8 "problémás" medve kilövését engedélyezné Trentinóban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés